Pokračovanie v plnení povinného predprimárneho vzdelávania (po starom: "Odklad do školy")

04.04.2024 11:07
"ODKLAD DO ŠKOLY" uvažujete o ňom?
Ak chcete dať dieťaťu "odklad" do školy (- je to zastaralý výraz, ktorý sa nahradil výrazom: pokračovanie v plnení povinného predprimárneho vzdelávania, ďalej len PPPV), prečítajte si nasledovné pokyny:
Rodič požiada riaditeľku materskej školy o pokračovanie v povinnom predprimárnom vzdelávaní do 30.4.2024. Prečo do tohto dátumu : v máji sa uskutoční zápis do MŠ, preto potrebujeme vedieť koľko detí bude pokračovať v predprimárnom vzdelávaní, aby im vedela rezervovať miesto, teda, koľko nových detí môžeme prijať.
Dôležité: aj dieťa ktoré bude pokračovať v povinnom predprimárnom vzdelávaní MUSÍ isť na zápis do základnej školy.
Riaditeľke MŠ predkladáte k žiadosti o PPPV :
- písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie
- písomný súhlas pediatra
- informovaný súhlas zákonného zástupcu.
Ako prvý krok, teda potrebujete získať písomné stanovisko od zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.
Následne riaditeľka materskej školy vydá rozhodnutie o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania ktoré odovzdáte riaditeľovi ZŠ do ktorej ste dieťa zapísali.
UPOZORNENIE: Dodatočný odklad povinnej školskej dochádzky bol zrušený. To, čo existovalo voľakedy, že dieťa sa zo školy vrátilo späť do škôlky, teraz už nie je možné. Preto sú teraz rodičia ešte viac opatrní, čo sa týka zváženia toho, či dieťa dať / nedať do školy.
V prípade otázok napíšte e-mail (materska.abraham@gmail.com), alebo volajte riaditeľke MŠ v čase pondelok-štvrtok od 10:30 do 12:30.